mszp.hu | Belföld
2019. december 12. 13:40

Az MSZP adományokat vitt a János Kórházba

Az MSZP adományokat vitt a János Kórházba
Tisztítószereket, pelenkákat és könyveket is vittek szocialista képviselők a budapesti János Kórházba abból a szolidaritási alapból, amelybe a megemelt fizetésükből összegyűlt többletbevételt tették.

Tóth Bertalan, a párt elnök-frakcióvezetője a Hírklikknek elmondta, hogy a János Kórház az első állomása volt a szolidaritási alapból induló jótékonysági akciósorozatnak. Legközelebb milliós tételben visznek adományokat a Heim Pál Kórházba.

A politikus hozzátette, hogy az MSZP 11 millió forintot költ a karácsonyi karitatív akciókra a szolidaritási alapból. Az egész ország területén több száz családnak készülnek segíteni, több városban pedig ételt osztanak a rászorulóknak.

Tóth Bertalan tarthatatlannak nevezte, hogy egy állami finanszírozásban működő kórháznak adománygyűjtésbe kell kezdenie ahhoz, hogy biztosítottak legyenek a napi működési feltételek.

Kérdésünkre a társadalombiztosítás legelesettebbeket sújtó módosításairól a pártelnök elmondta, hogy ez is a Fidesz torz társadalompolitikájának egyik törvénye, mert természetes, hogy el kell érni, hogy a jövedelméből mindenki fizesse a társadalombiztosítási járulékot, de nem szabad elengedni azoknak a kezét, akiknek nincsen jövedelmük, amiből fizetni tudnának. A Fidesz megint azokat bünteti, akiknek kevés jut, és azoknak kedvez, akiknek egyébként is több van – mondta Tóth Bertalan.