mszp.hu | Belföld | terror fenyegetettség
2015. január 27. 11:47

Az MSZP álláspontja a Fidesz és az LMP kezdeményezéseiről

A nemzetbiztonsági bizottság egy héttel ezelőtti ülésén az MSZP képviselői is meghallgatták a biztonságpolitikai szakma képviselőit, akiknek az egyöntetű véleménye szerint nincs ma Magyarországon közvetlen terror fenyegetettség. Az LMP által a terrorellenes fellépésről kezdeményezett keddi ötpárti egyeztetésen ezért az MSZP képviselői nem vesznek részt.

A Magyarországon élő, illetve tartózkodó állampolgárok, valamint a külföldön élő vagy tartózkodó magyarok biztonságának biztosítása a mindenkori magyar kormány feladata. Ezért továbbra is a kormánytól, illetve a kormánypártoktól várjuk azt a javaslatot, amely a terrorizmus elleni fellépésről szól. Ilyet a mai napig nem láttunk.

A Fidesz frakcióvezetője hétfőn bejelentette a köztelevízióban, hogy parlamenti vitanapot kezdeményeznek a menekültkérdésről és a bevándorlásról. Mivel ebben az ügyben is össznemzeti konszenzusra van szükség, szeretnénk látni a Fidesz konkrét beadványát. Amíg annak részletes tartalmát nem ismerjük, nem tudunk dönteni arról, hogy a javaslat érdemi vitáról, vagy csupán a kormányzat korrupciós botrányait elfedő kommunikációs trükközésről szól.

Lukács Zoltán,
az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes