MTI/mszp.hu
2012. szeptember 07. 14:09

Az MSZP alternatív költségvetési javaslatot nyújt be a parlamentnek

Az MSZP alternatív gazdaságpolitikai koncepciója tartalmaz majd egy alternatív költségvetési javaslatot is - jelentette ki az ellenzéki párt szóvivője pénteken Gyöngyösön.


Török Zsolt
közölte, hogy egy igazságosabb, többkulcsos adórendszer mellett javasolni fogják a jövedelmek járulékának csökkentését is a foglalkoztatás növelése érdekében. Az alternatív gazdaságpolitikai koncepciót szeptember végén nyújtják be az Országgyűlésnek.
    
A Societas gyöngyösi szervezete által a Fidesz gyöngyösi szervezetének irodája előtt rendezett "narancsfacsaráson" a politikus azt mondta, gazdasági koncepció tartalmaz majd egy alternatív, a presztízsberuházások, a stadionépítés, vagy a Kossuth tér átépítése helyett, a munkahelyteremtésre és a vállalkozásfejlesztésre koncentráló költségvetést is.
    
Elmondta: minderre azért van szükség, mert félelem és elszegényedés, növekvő árak és csökkenő életszínvonal jellemzi az országot. Egyre kevesebb a munkahely és az emberek rosszabbul élnek, mint két éve - mondta a politikus.
    
Sós Tamás, a párt Heves megyei elnöke úgy vélekedett, miközben azt hirdetik, hogy növelik a szakképzésre fordítható forrásokat a felére csökkentették a szakképzési hozzájárulást.
    
Gál Benedek, a "narancsfacsarást" szervező Societas gyöngyösi vezetője azzal indokolta az akciót, hogy a narancs, vagyis a Fidesz már kifacsarta az országot, most az embereken a sor.