Belföld | közlemény árvíz
2013. április 02. 18:40

Az MSZP árvíz elleni védekezést segítő intézkedéseiről

A márciusi ítéletidő, a késői havazás miatt tízezrek kerültek bajba és kiszolgáltatott helyzetbe Magyarországon. A hóviharok elmúltával azonban máris itt az újabb természeti fenyegetés. A tavaszi ár- és belvizek megjelenése a lakosság biztonsága érdekében ismét rendkívüli döntéseket követelnek.  

Az illetékes szervek ezúttal remélhetőleg időben meghozták az emberek biztonsága érdekében szükséges intézkedéseket. Annál is inkább, mert a rendkívül csapadékos kora tavaszi időjárást tapasztalva minden vízügyi szakember előre jelezte: a következő hetekben nagyon komoly ár- és belvizekre kell felkészülni.

Az MSZP ezúttal is felajánlja segítségét a szélsőséges időjárás miatt veszélybe került otthonok lakóinak. Irodáinkban szükség esetén akár melegedő-, akár szálláshelyiség kialakítható, ezek ismét a rászorulók és a mentést irányító katasztrófavédelmi szakemberek rendelkezésre állnak.

Amennyiben szükséges, az MSZP megyei és helyi szervezeti a pártirodákon túl minden rendelkezésre álló emberi erőforrást és infrastruktúrát - beleérve az informatikai és logisztikai eszközöket is - a veszélyeztetett lakosság, illetve az árvízi védekezés szolgálatába állítanak.

Gúr Nándor,
alelnök