mszp.hu | Belföld | helikopter
2014. december 29. 14:48

Az MSZP átlátható helikopterbeszerzést követel

Már az állampolgárok biztonságát kockáztatja a honvédelmi politikai vezetés helikopterbeszerzéssel kapcsolatos, öt éve tartó felelőtlen tétlensége.

Az MSZP többször hangoztatta, hogy halasztást nem tűrő feladat az állami helikopterflotta beszerzése. Sajnálatos tény, hogy figyelmeztetéseink ellenére a beszerzés fedezete egyáltalán nem szerepel a 2015-ös költségvetésben, és - az ügy fontossága miatt - ebből is egyértelműen látszik a honvédelmi politikai vezetés teljes alkalmatlansága, felelőtlen magatartása. A honvédelmi miniszter egyelőre ugyanis fiktív forrásokra hivatkozik.

A helikopterbeszerzés az elmúlt hónapok és évek eseményei után csak a szükséges források érdemi biztosításával, nyílt pályázat kiírásával, és többpárti egyeztetéssel valósulhat meg. Ha az említett kritériumok valamelyike nem teljesül, akkor senki nem fogja elhinni a kormánynak, hogy a nyilvánosság kizárása nem a fideszes haverok zsebének megtöméséről szól.

Égető szükség van a helikopterek átlátható beszerzésére, ám amíg a korrupció bélyege a magyar kormányon van, addig nem oszlik el az a gyanú, hogy azt is a Gripen-kotta szerint akarják megvalósítani.

Demeter Márta,
országgyűlési képviselő