mszp.hu | Belföld
2023. június 22. 19:31

Az MSZP az árstop fenntartását követeli a kormánytól!

Az MSZP az árstop fenntartását követeli a kormánytól!
Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében 2023. augusztus elsejével megszűnik az élelmiszerárstop. Az MSZP szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben a kormánynak az élelmiszereket drágító különadókat kell kivezetnie, nem az árstopot.

A kormány egyéb intézkedései nem jelentenek érdemi segítséget a magyar családoknak. A társadalom jelentős rétegei vannak meglehetősen kiszolgáltatott helyzetben. A folyamatos, nagymértékű infláció mellett a kormány hosszú idő óta nem képes megemelni a pedagógusok bérét, és a nyugdíjasok sem számíthatnak évközi nyugdíjkorrekcióra. Európában Magyarországon van a legmagasabb infláció, a pénzromlás jelentős mértéke mellett a megélhetési válság is nálunk a legsúlyosabb.

A magyar dolgozóknak, családoknak most van szüksége a segítségre! Az MSZP már korábban egy komplex javaslatcsomagot dolgozott ki 

Mentőcsomag a háztartásoknak néven, amely érdemben csökkentené a megélhetési válság közepette a lakosságra nehezedő terheket.

Az ársapkákat fent kell tartani mindaddig, amíg nem csökken számottevően az infláció. Az élelmiszerek és a lakossági energiahordozók maximum 5 százalékos áfakörbe tartozzanak. A legrászorultabb családoknak adjunk élelmiszer-bankkártyát. A kisboltoknak és a termelőknek adjunk kompenzációt. Továbbá hónapok óta küzdünk azért, hogy az idősek kaphassanak további nyugdíjemelést, mivel a januári 15 százalékos nyugdíjemelést már régen megette az infláció.

MSZP