mszp.hu | Belföld
2023. december 04. 13:27

Az MSZP az emberek érdeke szerint politiziál

Az MSZP az emberek érdeke szerint politiziál
Az MSZP Rendszerváltást! programja megoldást kínál a legégetőbb kérdésekre és alternatív utat mutat az Orbán-kormány mellett. Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő a hétfő reggeli ATV Startban elmondta, pártja az emberek érdekeit és kéréseit helyezi előtérbe, ez alapján politizál, ezt mutatja a DK-val kötött megállapodás is.

2010 óta olyan rendszer épült ki, melyben azt ígérte a kormány, azért kell „telepumpálni” adófizetői forintokkal a külföldi nagyvállalatokat, mert különben azok „összepakolnak és elmennek”. Ezzel szemben azonban a magyar munkavállalók vándoroltak el Magyaroroszágról. Az MSZP szerint valódi megbecsülés kell a dolgozóknak, ehhez lenne forrás, akarat és motiváció is, a munkavállalóknak jár a jólét és a biztonság. 

Az MSZP tudja mekkora felelősséggel jár a kormányzás, ezért nem csak a levegőbe beszélnek a politikusok, amikor javaslatokat fogalmaznak meg. Ezt mutatja az is, hogy a Rendszerváltást! program is közel száz oldalas és több mint 150 szakértő bevonásával készült el. Komjáthi Imre kiemelte, ez a javaslatcsomag megállná a helyét egy kormányprogramként is, az MSZP politikusai pedig azért járják folyamatosan az országot, hogy a jelenleg is működő 300 helyi szervezet megmaradjon, annak érdekében, hogy később ezek segítségével, ezekre helyezve az alapokat, az MSZP programja megvalósulhasson.

Az MSZP programja szerint szükséges lenne bevezetni egy európai minimálisbért, mely 330 ezer forint lenne. Ezt a minimálbért keresők kapnák, méghozzá azért, mert egyre jobban leszakad Magyarország Európában. „Éltanulóból” a „szamárpadba” került az ország az MSZP társelnöke szerint. Hozzátette, az Orbán-kormány pénzt hazudik az emberek zsebébe, hiszen miközben azt mondják, adnak az embereknek, addig számtalan helyen vesznek el. Ilyen a magánegészségügy és a magánoktatás is. Ezekért is komoly összegeket kell kiadnia a családoknak, hogy minőségi szolgáltatásokat kapjanak, hiszen az államit teljesen leépítette a kormány.

A szocialista országgyűlési képviselő elmondta, azért, hogy eljusson az MSZP programja az emberekhez, vidéki médiaturnéra indult, hogy a helyi médiumokon, a helyi TV-n keresztül jussanak információkhoz az emberek, így tudnak értesülni az MSZP javaslatairól. Komjáthi Imre kiemelte, a legfontosabb azonban a személyes találkozás, hiszen csak így lehet valós képet kapni a mindennapi problémákról.

Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP bejelentette hétvégén, az európai parlamenti listavezető Tüttő Kata lesz, Komjáthi Imre elmondta, a jelenleg főpolgármester-helyettesként dolgozó Tüttő Kata ez idáig is részt vett az Európai Parlament munkájában, ő a Régiók Bizottságának vezetője. Emiatt komoly kapcsolatokkal és tapasztalatok rendelkezik. Ahogy azt Tüttő Kata is elmondta, a legfontosabb lépés az uniós pénzek hazahozatala, valamint az unión belül szövetségeseket találni.

Komjáthi Imre elmondta, jelenleg két jelöltet lát reálisnak az MSZP részéről az Európai Parlamentbe jutni, de ahogyan halad előre az idő és a kampány, úgy erősödik tovább a párt. A lista második helyén dr. Gurmai Zita frakcióvezető-helyettes, a Nőtagozat elnöke, a harmadik helyen pedig Harangozó Gábor alelnök, korábbi EP-képviselő áll, mindketten voltak már európa parlamenti képviselők, így ők is tudják, milyen feladatra vállalkoztak.

Az MSZP társelnöke a DK-val történt megállapodásról elmondta, a politika folyamatosan változik, nagy dolog, hogy ez az együttműködés megköttetett. Az MSZP már januárban kezdeményezte az ellenzéki pártok együttműködését, abból, hogy mostanra sikerült megállapodni az látszik, az MSZP jól tette, hogy ilyen korán elkezdte a tárgyalásokat. Komjáthi Imre szerint a helyiek érdekét kell figyelembe venni, nem a pártközpontból kell meghatározni, kiket támogat a párt.

Gajda Péter és Horváth Csaba munkásságáról elmondta, kiválóan végzik a dolgukat, nem alku tárgya egyikük támogatása sem, a jelenleg is pozícióban lévő polgármestereket mindenképpen támogatni kell. Veres Pál miskolci polgármester támogatásáról elmondta, a DK támogatása még kérdéses, de reméli belátja a Demokratikus Koalíció is, támogatni kell Veres Pált, különben elvész a város.

Kapcsolódó párttagok