MTI/mszp.hu | Belföld | időközi választás kampány
2013. március 23. 10:34

Az MSZP az időközi választásokon a személyes találkozókra helyezi a hangsúlyt

Az emberek egzisztenciális vagy más okokból gyakran félnek politikai véleményüket kinyilvánítani, ezért a szocialisták az időközi választásoknál a személyes találkozók szervezésére helyezik a hangsúlyt, ott bensőségesebb légkör alakulhat ki - mondta Mesterházy Attila pénteken Dunakeszin a vasárnap megtartandó helyi időközi választás kampányzáróján.

Az MSZP elnöke kifejtette: a mostanihoz hasonló időközi választásokon szerzett tapasztalatok egyúttal jó alkalmat teremtenek a majdani országgyűlési választásokhoz a leghatékonyabb technikák megtalálására a sikeres szereplés érdekében. A választók elérésére az ajtótól ajtóig kampánytevékenység előnye, hogy olcsó, igaz, meglehetősen időigényes, és sok lelkes aktivista bevonását feltételezi. "De szükség van rá, mert a szocialistáknak kevés a kampányra fordítható pénzük és kisebb médiafelület áll rendelkezésükre, mint a rivális Fidesznek" - tette hozzá.  
    
Kérdésre válaszolva a pártelnök a brüsszeli látogatásának tapasztalatát összegezve azt mondta: semmiféle ellenérzés nincs Brüsszelben a magyar néppel szemben. Viszont értetlenül állnak az előtt, hogy a magyar kormány konfliktusként és nem együttműködő baráti kapcsolatként éli meg a Brüsszellel való viszonyt, és - Mesterházy Attila állítása szerint - aggodalmat váltanak ki a Magyarországon zajló negatív folyamatok.
    
Dunakeszin azért kell időközi választást tartani, mert az egyik önkormányzati képviselői hely haláleset miatt megüresedett. Négy jelölt indul a posztért, köztük az MSZP jelöltjeként a rendezvényen bemutatkozó Feketéné Miczki Melinda kétdiplomás közgazdász.