Az MSZP az javasolja, hogy ingyenesen és automatikusan járjon a második oltás után a védettségről szóló angol nyelvű igazolás

Az MSZP az javasolja, hogy ingyenesen és automatikusan járjon a második oltás után a védettségről szóló angol nyelvű igazolás
Nehezen képzelhető el, hogy a kormány nem számított arra, hogy a külföldi utazások alkalmával az egyes országok a védettség igazolásához fogják kötni a különböző korlátozások nélküli beutazást, illetve a helyi szolgáltatások igénybevételét. Ehhez képest a Fidesznek sikerült a védettségi igazolványt erre a célra használhatatlan formában megalkotnia, ugyanis azon nem szerepel sem az oltás típusa, sem a második oltás időpontja.

Több országban is éppen ezért olyan angol nyelvű igazolást kérnek az utazóktól, amely már tartalmazza ezeket az adatokat is. Azonban a sajtóban megjelent beszámolók alapján senki sem tudja, hogyan és kitől juthat ilyen igazoláshoz. Az orvosok nem kaptak utasítást, többféle nyomtatvány is kering a rendszerben, van, ahol azt mondják, hogy csak pénzért állíthatják ki, van, akiket pedig fordítóirodába küldenek problémájukkal.

A Fidesz ismét a szakmai szempontokat nélkülözve, átgondolatlanul talált ki valamit, ami csak újabb nehézségeket okoz mind az orvosoknak, mind az utazni vágyóknak.

A kormány által okozott káoszt rendbe kell hozni, ezért az MSZP azt javasolja, hogy a kormányhivatalok mindenkinek, aki már megkapta a második oltását, ingyenesen küldjék meg az erről szóló angol nyelvű igazolást. Mivel eleve a kormányhivatalok intézik a védettségi igazolványokkal kapcsolatos ügyeket, ezért ne az orvosokat terheljék ezzel az újabb adminisztratív feladattal és ne futtassanak az emberekkel felesleges, idegőrlő, bürokratikus köröket.

MSZP