mszp.hu | Belföld
2021. február 24. 13:56

Az MSZP azt javasolja, hogy Fidesz által bevezetett bölcsődei térítési díjat valamennyi család esetében szüntessék meg!

Az MSZP azt javasolja, hogy Fidesz által bevezetett bölcsődei térítési díjat valamennyi család esetében szüntessék meg!
Novák Katalin büszkélkedve jelentette be, hogy elengedik a nagycsaládosok számára a bölcsődei térítési díjat. Azonban arra már nem tért ki a miniszter, hogy éppen az a családbarát kormány vezette be 2012-ben ezt a családok terheit növelő díjat, amelynek ő maga is a tagja. Így legfeljebb arról beszélhetne, hogy részben korrigálták a korábbi rossz döntésüket, tehát több szerénységet, miniszter asszony!

A Fidesz által bevezetett térítési díj azonban nem csak a nagycsaládosokat érinti. Éppen ezért az MSZP azt követeli, – a korábbi javaslatának megfelelően – hogy teljes egészében törölje el a kormány a bölcsődei térítési díjat!

Az MSZP szerint a jelenlegi helyzetben, amikor rengeteg embernek került veszélybe a megélhetése, akkor érdemi segítségnyújtásra van szükség és csökkenteni kell a családok terheit.

Az MSZP szociáldemokrata pártként egy olyan Magyarországot akar megteremteni, amelyben az emberek segítséget és esélyt kapnak, ahol a jobb élet nem privilégium. Ennek érdekében elengedhetetlen a gyermeket nevelőknél az anyasági támogatás radikális emelése, az alanyi jogon járó családi támogatások (családi pótlék, gyes, gyet) megduplázása és az ellátások értékállóságának biztosítása.

 

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő

 

Kapcsolódó párttagok