mszp.hu | Belföld | menza
2015. október 26. 14:51

Az MSZP benyújtotta a menzareform felülvizsgálatát célzó javaslatát

Az MSZP benyújtotta a menzareform felülvizsgálatát célzó javaslatát
Az MSZP ma benyújtotta a menzareformról szóló országgyűlési határozati javaslatát, amely elfogadása esetén előírja a közétkeztetésben "ehetetlen" állapotokat előidéző fideszes menzareform azonnali felülvizsgálatát.

Az új közétkeztetési rendelet hatályba lépés óta eltelt csaknem két hónap bebizonyította, hogy a magyar menzareformok nem működnek: sótlan, íztelen, ehetetlen ételek kerülnek a gyerekek tányérjára, amelyeket nem esznek meg, így sokszor éhesen mennek haza. Javaslatunk célja, hogy rávilágítsunk: mára a közétkeztetésben katasztrófahelyzet állt elő. 

Felszólítjuk a kormányt, hogy vizsgálja felül a közétkeztetés szabályozását, majd a szülőkkel és az érintett iskolákkal és óvodákkal közösen alkosson olyan rendeletet, amely megfelelő minőségű és mennyiségű, egészséges, ugyanakkor fogyasztható ételeket biztosít a gyermekeinknek!

Itt az idő, hogy az emberek mindennapjait befolyásoló politikusok egyszer végre vállalják egy döntésük következményét: az MSZP ezért továbbra is kezdeményezi egy olyan jogszabály megalkotását, amely előírná, hogy a képviselőknek is csak a menzareform által meghatározott módon főzhetnének a parlamentben.

Bangóné Borbély Ildikó,
a Népjóléti bizottság tagja