Az MSZP büntetőfeljelentést tesz a lejárató kampány miatt

Az MSZP büntetőfeljelentést tesz a tapolcai választókerületben terjesztett, a jelöltünket lejárató kiadvány miatt - közölte pártunk elnökhelyettese hétfői, ajkai sajtótájékoztatóján.

Gőgös Zoltán azt mondta, Pad Ferencet, a tapolcai időközi országgyűlési választáson a baloldali ellenzék támogatásával induló képviselőjelöltet demokráciában nem szokásos módon névtelen kiadványban támadják, amely mögött minden jel szerint a Fidesz áll. Ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést rágalmazás és becsületsértés miatt.

Az MSZP elnökhelyettese kijelentette: a Fidesz érzi a vesztét, ezért kezdett lejárató kampányba, és jelentette meg ezt a hazugságokkal teli kiadványt.
    
Gőgös Zoltán úgy fogalmazott: követelik, hogy hagyják abba jelöltjük lejáratását.
    
A politikus szólt arról is, hogy sokan megigényelték a pénzüket a Quaestor-károsultak közül, de a kisemberek nem kaptak pénzt, csupán a bennfentesek, köztük a külügyminisztérium kereskedőháza, valamint több budapesti Quaestor-vezető jutott a pénzéhez március 9-én.
    
Gőgös Zoltán arról is beszélt, hogy húsvétkor nem fognak kampányrendezvényeket tartani, hiszen nem akarják megzavarni az ünnepet és erre bíztatják a többi pártot is.
    
Pad Ferenc, az érintett képviselőjelölt úgy fogalmazott: a napokban a választókerületben terjesztett szórólap tartalma miatt felháborodott telefonálók keresték, hozzátéve, abban bízik, hogy sokan vannak, akik nem hiszik el az ellene felhozott vádakat. A képviselőjelölt reményét fejezte ki, hogy a Quaestor-botrány károsultjai vissza fogják kapni a pénzüket.
    
Veszprém megye 3. számú választókerületében azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.