mszp.hu | Belföld
2022. július 06. 18:11

Az MSZP delegáltja nem szavazta meg Dobos Menyhért 10 havi fizetésnek megfelelő „jutalmát”

Az MSZP delegáltja nem szavazta meg Dobos Menyhért 10 havi fizetésnek megfelelő „jutalmát”
Egyedül Kránitz László, az MSZP delegáltja szavazott nemmel Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója 10 havi juttatásának megfelelő végkielégítésére, mert szerinte az erkölcsileg elfogadhatatlan.

A Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumi elnökének kezdeményezésére május 13-án a kuratórium tagjai megszavazták Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának 10 havi végkielégítését.

Az MSZP delegáltja szerint bár a kifizetés ellen jogilag nem emelhető kifogás, de Dobos Menyhért végkielégítése erkölcsileg nem indokolt. A 2022-ben 130 milliárd forint közpénzből gazdálkodó „közmédia” ugyanis nem felel meg a közszolgálatiság elvének, mert sem a pártatlanság, sem az objektivitás, sem pedig a függetlenség kritériumait nem teljesíti. A közszolgálati média tájékoztatás helyett politikai kommunikációs feladatokat lát el, ahogyan az egy korábban kiszivárgott hangfelvételből is kiderült. Ez Dobos Menyhért öröksége, ezért nem fogadható el, hogy ezt még külön jutalmazzuk is.

Az MSZP kuratóriumi tagja szintén nemmel szavazott arra, hogy a Duna Médiaszolgáltató új vezérigazgatója az az Altorjai Anita legyen, aki korábban Áder János sajtófőnöke volt. A jelöltet a Közszolgálati Közalapítvány tagjai szerdán megválasztották.

MSZP
Bővebb információ: Kránitz László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumi tagja