mszp.hu | Belföld
2023. március 12. 11:31

Az MSZP díjakkal is elismeri a nők mindennapos, fáradhatatlan harcát az egyenlőségért

Az MSZP díjakkal is elismeri a nők mindennapos, fáradhatatlan harcát az egyenlőségért
Gurmai Zita, az MSZP Nőtagozatának elnöke a Magyar Szocialista Párt Nőnapi és Díjátadó Ünnepségén átadta az elismeréseket azoknak a nőknek, akik nap mint nap küzdenek a nemek közti egyenlőtlenség megszüntetéséért.

Gurmai Zita elmondta, nincs rendben, hogy az évben egyetlenegy nap szól a nőkről, a többi 364 pedig elnyomással és hátrányos megkülönböztetéssel telik. 150 éve van jelen a nőmozgalom, és mostanra is csupán oda jutott el a társadalom, hogy csak formálisan, a jogok szintjén deklarálják az egyenlőséget. A mindennapok továbbra is diszkriminációval telnek.
 
2010 óta a kormány visszafordította a demokrácia kerekét. Ez megvalósul az alkotmányosságban, a választási rendszerben és a nemek közti egyenlőtlenségben is. Ezek helyreállításáért megállás nélkül harcolni kell, és ma, a Nőnapi és Díjátadó rendezvényen azok részesültek elismerésben, akik emberfeletti erővel küzdenek a demokratikus értékek újraépítéséért.
 
Az elismerésben részesülők nem csak magukért, hanem mindannyiunkért harcolnak nap mint nap. Ki a maga módján, laptop előtt vagy a rivaldafényben, de mindannyian bátrak és eltökéltek. Az MSZP azokat díjazta ma, akik nélkül a társadalmi egyenlőségért folyó küzdelem elképzelhetetlen lenne. Ezért részesültek elismerésben többek között pedagógus szakszervezeti képviselők és a Tanítanék Mozgalom szereplői is. 
 
MSZP

Kapcsolódó párttagok