Az MSZP együttműködésre kéri a Párbeszéd Magyarországért pártot

Az MSZP pénteken levélben kéri fel az LMP szétválását követően létrejött a Párbeszéd Magyarországért pártot, hogy vegyen részt az ellenzéki egyeztetésben - közölte a szocialista elnök a pártja elnökségének tatai kihelyezett ülésén született döntést csütörtökön.

Mesterházy Attila azt mondta: az új párt bevonásával összefüggésben szeretnék újra megkérni az LMP-t, illetve az Együtt 2014 mozgalmat, hogy gondolják át eddigi álláspontjukat, és üljenek le a tárgyalóasztalhoz, ne csak a közjogi, hanem a gazdaságpolitikához és a szociális válsághoz kötődő témakörökben is.

Az MSZP minden demokratikus ellenzéki párt, mozgalom, vagy szervezet rendezvényén ott lesz március 15-én, függetlenül attól, hogy demonstrációt vagy ünnepséget tartanak tette hozzá.

A párt elnöke úgy fogalmazott, hogy a korszakváltást szolgáló jó kormányzást "nemcsak utcai demonstrációkkal lehet szolgálni", hanem azzal, hogy közösen alakítanak ki egy programot, amely biztosítja Magyarország kilábalását a válságból.

Lukács Zoltán, az MSZP Komárom-Esztergom megyei elnöke közölte, hogy az elnökségi ülésen döntést hoztak a párt idősügyi programjáról, amelyet a napokban nyilvánosságra hoznak.