mszp.hu | Belföld, Külföld | közlemény | Nemzetpolitika
2018. február 04. 12:33

Az MSZP elítéli a kárpátaljai magyarságot ért támadást

Az MSZP elítéli a kárpátaljai magyarságot ért támadást
A Magyar Szocialista Párt elítéli az erőszak minden formáját, így a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség épületét ért vasárnapi támadást is. Szolidárisak vagyunk a támadást elszenvedett politikai szervezettel, illetve a kárpátaljai magyar közösség minden tagjával.
A támadás egyértelműen szélsőséges politikai erők megnyilvánulása, amelynek teret enged a mindkét országban tapasztalható nacionalista politika. A nemzetállami érdekek érvényesítése és a szélsőjobboldallal történő összekacsintás itthon jól eladható politikai üzenet, de ennek látható következményei vannak a szomszédos országokban, így Ukrajnában is. Emellett a magyar kormányfő milyen alapon várhatja el az ukrán szélsőségesek visszaszorítását, hiszen ő volt az egyetlen európai politikus, aki nem ítélte el az Ukrajnát lerohanó Oroszországot?
 
Vissza kellene végre térni az európai értékek alapján történő politikához, a szomszédsági kapcsolatok megerősítéséhez, illetve a külgazdasági érdekek mellett a nemzetpolitikai érdekeink érvényesítéséhez. 
 
Mesterházy Attila
országgyűlési képviselő
MSZP