2012. május 23. 12:19

Az MSZP értéket közvetít

Felháborító, hogy az embereket az élet minden területén nyomorgató kormány a kulturális- és szórakozóhelyek bezárása után a labdarúgó Európa Bajnokság élményét is le akarja nyúlni.

Az MSZP a mérkőzések díjmentes megtekinthetősége érdekében a Jókai utcai székházában található kivetítőket az EB ideje alatt a futballrajongók rendelkezésére bocsátja.

Az Orbán-kormány az általa alapított, és csak az idén 65 milliárd közforinttal támogatott MTVA-val először megvetette a foci EB közvetítési jogait, majd most különadót vetne ki nyilvános vetítésekre.

Ez azt jelenti, hogy miközben a hatalom soha nem látott támogatásban részesít egy olyan állami médiaszolgáltatót, amely nézhetetlen és nézetlen szappanoperák és vetélkedők előállítására költi a milliárdokat, az adófizetők pénzéből vásárolt közvetítésekből is dupla hasznot akar hajtani.

Ez a lépés a fővárosi és vidéki szórakozóhelyek kivéreztetésének újabb állomása, hiszen a világ harmadik legnézettebb sporteseményére kivetítőkkel készülő vendéglátók csak az újabb súlyos sarc megfizetése vagy a vendégek távolmaradása között választhatnak.

Az MSZP számára ez elfogadhatatlan, ezért a mérkőzések díjmentes megtekinthetősége érdekében a Jókai utcai székházában található kivetítőket a futball EB ideje alatt a magyar futballrajongók rendelkezésére bocsátja.