Belföld | együttműködés közlemény összefogás
2013. október 15. 08:44

Az MSZP és az Együtt-PM október 22-én írja alá az együttműködési megállapodást

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője a hétvégén, Baján jelentette be, hogy a két szervezet közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására október 22-én, Budapesten kerül sor.

Az ellenzéki szövetség vezetői hangsúlyozták, hogy a választási együttműködésről szóló megállapodást tudatosan nem a nemzeti ünnepen, az október 23-ára szervezett összellenzéki rendezvényen írják alá, mert ezzel is szeretnék egyértelművé tenni: a közös ünneplés nem a két ellenzéki erő közötti megállapodás kiszélesítéséről és újranyitásáról szól.

Október 23-a ünnepnap, ráadásul a polgárok bizalmát elveszítő hatalommal szembeni ellenállás napja. A nemzeti ünnepen nem arra kell összpontosítanunk, ami elválaszt, hanem arra, ami összeköt bennünket: elsősorban magyarok, demokraták és kormányváltást akaró polgárok vagyunk és csak másodsorban pártok. Az ellenzéki szövetségben viszont olyan pártok együttműködésére van szükség, amelyeknek a programja összeegyeztethető, és amelyek a szövetség által erősebbé, nem pedig gyengébbé válnak.

Az október 22-én írásban is rögzítésre kerülő megállapodás formálisan is létrehozza azt az ellenzéki szövetséget, amely a kormányváltást akaró sokféle szervezet legfontosabb célját teljesíteni képes, és amely 2014 tavaszán választható alternatívát nyújt Magyarország polgárainak.

MSZP - Együtt-PM Szövetség