Az MSZP és az Együtt 2014 szavazótábora kiegészítheti egymást

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint pártja és az Együtt 2014 mozgalom szavazótábora kiegészítheti egymást, lehetővé téve a kormányváltást 2014-ben.  

Mesterházy Attila a Medián legújabb közvélemény-kutatásának hírére - amely szerint az Együtt 2014 választói mozgalom máris a legjelentősebb ellenzéki erővé vált - a TV2 Mokka című műsorában pénteken azt mondta: jó hír, hogy a felmérés alapján a demokratikus ellenzéknek több szavazója van, mint a Fidesznek.
    
A szocialista pártelnök szerint ha az MSZP továbbra is teszi a dolgát a baloldali szavazókért, az Együtt 2014 pedig meg tudja nyerni a liberális, konzervatív és bizonytalan választókat, akkor jól kiegészíthetik egymást, és "el lehet zavarni ezt a kormányt".
    
Hozzátette: az MSZP támogatottsága 2009 óta most a legnagyobb a teljes népességben, így a szocialista párt nélkül "egészen biztosan nem lesz kormányváltás".
    
Mesterházy Attila arról is beszélt, hogy az ellenzéki együttműködés nem korlátozódhat a választásokra, abban is meg kell állapodni, hogy mi történjen a kormányváltás másnapján, az MSZP ezért küldi el szakpolitikai programjait a demokratikus ellenzéki pártoknak, mozgalmaknak és a szakszervezeteknek.