mszp.hu | Belföld
2021. június 29. 11:28

Az MSZP felszólítja a Kúria elnökét, hogy tegyen feljelentést alkotmányos puccs megtervezése miatt vagy azonnal távozzon hivatalából!

A Kúria elnökének büntetőjogi felelősségének tudatában kötelessége, hogy feljelentést tegyen amennyiben valóban információja van arról, hogy Magyarországon alkotmányos puccs megtervezése zajlik. Ezzel neki is tisztában kell lennie, azonban úgy tűnik, hogy nem akar cselekedni az ügyben.

Az MSZP ezért felszólítja Varga Zsolt Andrást, hogy tegye meg a szükséges lépéseket! Amennyiben erre nem hajlandó, azzal egyértelműen bebizonyítja, hogy nem több egy fideszes pártkatonánál, aki teljesen alkalmatlan és méltatlan a Kúria elnöki tisztségére.

Azonban felhívnánk Varga Zsolt András figyelmét, hogy a tavaly októberi megválasztása önmagában felért egy, a jogállam ellen elkövetett puccsal. Az Országos Bírói Tanács ugyanis nem támogatta a kinevezését, ennek ellenére a Fidesz személyre szabott törvényekkel biztosította számára a szabad utat a Kúria elnöki székéig. Így jelenleg a magyar legfőbb bírói fórumnak olyan elnöke van, akinek nincs se ítélkezési, se bírósági igazgatási gyakorlata, ami példa nélküli az elmúlt 30 évben. Sőt, Varga Zsolt András még a pártatlanság követelményének sem képes megfelelni, hiszen egykor Polt Péter legfőbb ügyész helyetteseként szolgálta a Fidesz érdekeit.

A Kúria elnökének mindenképpen cselekednie kell: tegyen feljelentést, vagy ha valótlanságot állított, akkor vonja le a megfelelő következtetést és távozzon, mivel végérvényesen elvesztette közjogi méltóság jellegét.

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes