mszp.hu | Belföld
2022. január 11. 12:05

Az MSZP felszólítja Orbán Viktort és Pintér Sándort, hogy mentsék fel Sztojka Attilát valamennyi pozíciójából!

A Népszava birtokába került újabb hangfelvétel alapján úgy tűnik, hogy a Fidesz Sztojka Attila vezetésével kifizetőhelyként akarja működtetni a „körön belül lévők” számára a Roma Közéleti Akadémiát.

Ez az eset is azt mutatja, hogy a Fidesz aljasságának nincs határa, ugyanis még a társadalmi esélyteremtést is arra használja, hogy megvásárolja a hozzá közel álló politikusok hűségét.

Sztojka Attilától ugyanakkor azt is megtudhattuk, hogy Orbán Viktor kormányán belül maffiacsaládokra jellemző módon gondoskodnak a „család” tagjairól, sőt a Belügyminisztériumon belül mindenkiről mindent tudnak, a legapróbb részletekig. Ezek után itt az ideje annak, hogy Pintér Sándor végre megszólaljon és tisztázza, hogy a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak mégis milyen rálátása van a titkos megfigyelésekre. Továbbá vizsgálatot kell indítani a Roma Közéleti Akadémia szerződéseivel kapcsolatban.

Az új hangfelvétel tovább erősíti a hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanúját, ezért Sztojka Attilának távoznia kell a közéletből! Azonban úgy tűnik, hogy a bukott fideszes politikus önszántából nem hajlandó lemondani, ezért az MSZP felszólítja Orbán Viktort és Pintér Sándort, hogy intézkedjenek a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, egyben a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója felmentéséről és elszámoltatásáról!

Ezek az esetek mutatják be, hogy a különböző ügyekben hogyan szeli át az egész Orbán-kormányt a korrupció és a megfigyelési botrány. Az MSZP azonban elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociális és igazságos Magyarországot hozzon létre.

MSZP