mszp.hu | Belföld
2022. január 05. 12:10

Az MSZP felszólítja Sztojka Attilát, hogy mondjon le minden kormányzati pozíciójáról!

A Népszava birtokába került hangfelvétel alapján úgy tűnik, hogy Farkas Flórián pénzosztó szerepét Sztojka Attila, a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója vette át. Ez az eset is azt bizonyítja, hogy a korrupció oda-vissza működik Fideszben: Völner Pál papírzacskókban fogadott el milliókat bizonyos ügyek elintézéséért, Sztojka Attila pedig szerződésekkel vásárolja meg a „körön belül lévő” politikusok hűségét.

A kormánybiztos azonban nemcsak a korrupció, hanem a fenyegetés eszközével is élt, saját bevallása szerint ugyanis „BM-esként” mindenkiről tud sok mindent, többek között azt is, hogy ki, kivel és miről beszélt. Ezek után pedig Pintér Sándornak tisztáznia kell, hogy roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak mégis milyen rálátása van a titkos megfigyelésekre. Továbbá ki kell vizsgálni, hogy Sztojka Attila milyen szerződéseket kínált a „körön belül lévő” politikusoknak és cserébe pontosan mit várt el tőlük.

A Sztojka Attila által elmondottak nemcsak méltatlanok egy kormányzati tisztségviselőhöz, hanem hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanúját is felvetheti, ezért az MSZP felszólítja Sztojka Attilát, hogy mondjon le minden kormányzati pozíciójáról!

A Fidesz fél a hatalma elvesztésétől ugyanis láthatóan már csak vesztegetéssel, fenyegetéssel, megfigyelések útján tudja egyben tartani a politikai közösségét.

Ezek az esetek mutatják be, hogy a különböző ügyekben hogyan szeli át az egész Orbán-kormányt a korrupció és a megfigyelési botrány. Az MSZP azonban elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociális és igazságos Magyarországot hozzon létre.

MSZP