Az MSZP figyeli a földárveréseket

Az MSZP figyeli a földárveréseket
A földárverés ˝nem a gazdák segítéséről, hanem a fideszes klientúra építéséről szól˝ – jelentette ki ˝Indul a nagy fideszes földlopás˝ címmel tartott sajtótájékoztatón délelőtt a megyei kormányhivatal előtt a Magyar Szocialista Párt megyei elnökhelyettese.

Beke Károly úgy véli: „gázszerelőkből, műkörmösökből lett földművesek juthatnak 300 milliárd forint értékű közvagyonhoz". Az elnökhelyettes leszögezte: mindent el fognak követni a földárverések megakadályozása érdekében, ha pedig nem sikerül, akkor figyelemmel kísérik azokat, megnézik, hogy „kik azok, akik az elmúlt hetekben, hónapokban szereztek képesítést és lettek földművesek" azért, hogy megfeleljenek a pályázati feltételnek.

A nyomonkövetést csütörtökön el is kezdte a párt, Beke Károly a sajtó jelenlétében ellenőrizte le, hogy a földárveréseket kitűzték-e a kormányhivatal hirdetőtáblájára ma, ahogy azt ígérték - nem talált semmilyen tájékoztatót az árveréssel kapcsolatban.

Beke Károly elmondta: az intézkedést megakadályozása érdekében vitanapot kezdeményeztek a parlamentben, továbbá más ellenzéki pártokkal közösen az Alkotmánybíróságon is megtámadták az intézkedést. Kezdeményezték egy bizottság felállítását is, akinek tagjai elmennek az árverésekre, s jelzik az országos pártvezetés felé, ha problémát észleltek.

Az elnökhelyettes szerint "nem csak politikailag, hanem szakmailag is hibás döntés" a földárverés. Kifejtette: ha a gazdák támogatása, a magyar föld védelme lenne a cél, akkor növelni kellene a közvagyont, nem pedig csökkenteni, úgy lehetne megvédeni a külföldiektől.