Az MSZP folytatja az aláírásgyűjtést, mivel a Fidesz elmenekült az egy időben megtartott népszavazás elől

Az MSZP folytatja az aláírásgyűjtést, mivel a Fidesz elmenekült az egy időben megtartott népszavazás elől
Az MSZP folytatja népszavazási aláírásgyűjtését a megadott határidőig, és akkor fogja leadni a legalább 200 ezer aláírást a Nemzeti Választási Irodának. Ha a Fidesz nem lett volna gyáva, történhetett volna mindez gyorsabban, és 6 milliárd forinttal olcsóbban is.

Az Alaptörvény 8. cikkének (1) bekezdése szerint ugyanis az Országgyűlés már 100 ezer aláírás összegyűjtése esetén is dönthet a népszavazás kiírásáról. Az MSZP ezt szerette volna elérni, mivel így a kvótáról szóló referendumot és a lopásgátló népszavazást egy napon és egy lapon lehetett volna megtartani. Ezzel 6 milliárd forintot lehetett volna megspórolni a magyar embereknek.
 
A Fidesz azonban gyáván elmenekült ez elől, amikor különleges eljárásban, remegő gyorsasággal megszavazta a kvótáról szóló referendum kiírását. Ezzel lehetetlenné tették, hogy a két népszavazást együtt lehessen megtartani és így elpazarolnak 6 milliárd forintot az emberek pénzéből.
 
A Fidesz megfutamodása után az MSZP előtt egy út maradt: összegyűjtjük a népszavazás kötelező kiírásához szükséges 200 ezer aláírást és az emberek szavazni fognak a fideszes földlopások és a pofátlanul magas, 2 millió forintot is meghaladó állami fizetések ellen!
 
Tóbiás József,
MSZP-elnök, frakcióvezető

Az MSZP közleménye

2019-07-26 16:03

Kapcsolódó párttagok