mszp.hu | Belföld
2023. szeptember 14. 21:16

Az MSZP gőzerővel készül az őszi parlamenti ülésszakra

Az MSZP gőzerővel készül az őszi parlamenti ülésszakra
A Magyar Szocialista Párt Ózdon tartja kihelyezett frakcióülését, ahol a párt politikusai megkezdik a felkészülést az őszi parlamenti ülésszakra. Az esemény házigazdája Kiss Sándor, az MSZP ózdi szervezetének elnöke és Angyal Béla önkormányzati képviselő. A frakció megbeszélését követően elismerő oklevélben részesítették Dr. Tóth Istvánt, aki a választókerület egyéni országgyűlési képviselője volt 2002 és 2010 között, nevéhez számos fejlesztés fűződik, aktív képviselőként Ózd sikeres időszakot köszönhetett neki.
A párt vezetői, a frakció tagjai helyi politikusokkal, aktivistákkal is találkoznak Ózdon, ahol az egyik legfontosabb téma a munkahelyteremtés, hiszen a térségben komoly problémát jelent a munkanélküliség. 
 
Dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője csütörtöki ózdi sajtótájékoztatóján elmondta, jelenleg megélhetési válság sújtja a magyar lakosságot, amelynek oka a fideszes kormányzat elhibázott társadalom- és gazdaságpolitikája, melyet tovább élez az Európai Unióval folyatott konstans konfrontáció, valamint az a tény is, hogy a magyar munkavállalók munkakörülményeit és lehetőségeit szinte teljesen ellehetetlenítik a harmadik világból érkező vendégmunkások. Az MSZP frakcióvezetője ismertette pártjának kidolgozott megoldási javaslatait a kialakult helyzetre.
 
A megélhetési válság és a dolgozói szegénység felszámolásához elengedhetetlen az azonnali béremelés, a garantált bérminimum és az európai minimálbér bevezetése 2024-től. Továbbá kiemelten fontos lenne, hogy a kormány befejezze az EU-val folytatott csatározást és szeptember 30-ig megállapodjon az Európai Bizottsággal, hogy a Magyarországnak jogosan járó támogatások megérkezhessenek végre hazánkba. Emellett a kormánynak gondoskodnia kell arról, hogy a magyar munkavállalókkal szemben a harmadik országbeli munkavállalók ne élvezzenek elsőbbséget, különleges jogokat. Dr. Tóth Bertalan elmondta, a kormánynak cselekednie kell a dolgozói szegénység és a megélhetési válság megszűntetéséért és a jövedelmek értékállóságának biztosításáért, az MSZP javaslatai pedig mindezt garantálni tudnák.
 
Késő délután taggyűlést tart a párt, előtte pedig három ózdi idősek otthonát is felkeresnek, hogy első kézből hallják, milyen problémákkal küzdenek a magyar nyugdíjasok.