mszp.hu | Belföld
2020. március 27. 16:33

Az MSZP Hajdú-Bihar megyében megkezdte a szájmaszkok, fertőtlenítők és tisztítószerek szétosztását

Az MSZP parlamenti frakciójának tagjai a képviselői fizetésükből egy-egy millió forintot, összességében 15 millió forintot ajánlottakk fel tisztítószerek, fertőtlenítők és védőfelszerelések beszerzésére.

Az összeget az MSZP Szolidaritási Alapján keresztül, a párt megyei elnökeinek koordinálásával juttatták el a helyi szervezetekhez, amelyek a forrás felhasználásával a védőeszközök beszerzéséről, szétosztásáról gondoskodnak.

Ennek keretében Hajdú-Bihar megyében az eszközök beszerzése megtörtént, s mind Debrecenben, mind a megye többi településén megkezdődik a szájmaszkok, fertőtlenítők és tisztítószerek szétosztása. A párt aktivistái és segítői időseknek, rászoruló családoknak házhoz szállítják az előkészített csomagokat. Jut belőle háziorvosoknak, egészségügyi dolgozóknak, a szociális ágazatban dolgozóknak is. Bár a párt a pénzadományokkal szemben elsősorban a gyakorlatban nyújtott segítséget tartja fontosabbnak, de a forrásból jut a DMJV-Debrecen Városi Segélyalap támogatására is.

Az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Elnöksége szoros együttműködésben a 6 választókerülettel hatékonyan összeállította a Szolidaritási Alapból kapott 1 millió forint, valamint az egyéni – elsősorban önkormányzati – képviselők adományával kiegészített összeg elköltését.

Legfontosabbnak ítéltük a védőeszközök megvásárlását, így szájmaszkokat, fertőtlenítő szereket szereztünk be, valamint Balmazújvárosban egy oxigénkoncentrátor gép megvásárlását segítjük. A másik, ehhez hasonlóan fontos tennivalónk azoknak az embertársainknak a megsegítése, akik krízishelyzetbe kerültek. Itt a nagycsaládosokra és az egyedülállókra figyeltünk.

Részükre alapvető, tartós élelmiszerekből álló csomagokat készítettünk, amit ki is szállítunk a megadott címekre. Úgy gondoljuk, hogy ez a kis segítség is nagyon sokat jelent azoknak, akik erre rászorultak. Jelen helyzetben kimerítettük a lehetőségeinket, de gondolkodunk a további segítségnyújtásban.

az MSZP Hajdú-Bihar megyei Területi Szövetsége

az MSZP Debrecen Városi Szervezete