mszp.hu | Belföld | Foglalkoztatás
2023. április 28. 12:40

Az MSZP határozati javaslatot nyújt be a munkavállalók biztonságának érdekében

Az MSZP határozati javaslatot nyújt be a munkavállalók biztonságának érdekében
Április 28-a a munkahelyi balesetben elhunytak emléknapja. A Magyar Szocialista Pártnak kiemelten fontos a dolgozók biztonsága, ezért határozati javaslatot nyújtunk be, melynek célja elérni, hogy a kormány szigorúbban vegye a munkavállalók biztonságát.

2010 óta a kormány tudatosan lebutította a munkavédelmi ellenőrzés rendszerét, egyre kevesebb a munkavédelmi felügyelő, ennek következménye, hogy a 2022-es adatok szerint minden ötödik nap meghal munkabalesetben egy magyar dolgozó. A Magyar Szocialista Párt határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, melynek célja a nagyobb munkabiztonság elérése. A javaslat szerint az a cég, amely súlyosan megsérti a munkaügyi előírásokat, 2 évre legyen eltiltható minden magyar és EU-s költségvetési támogatástól.

Az MSZP szerint tarthatatlan, hogy hároméves távlatban a kormány stratégiai partnercégeinél évente átlagosan 0,98 munkavédelmi ellenőrzés zajlott. Tehát van olyan cég, amit egy évben egyszer sem ellenőriztek.

Az MSZP számára fontos a munkavállalók munkajogi és munkaügyi biztonsága, ezért mindent megtesz a Parlamenten kívül és belül is azért, hogy ezt a biztonságot megadhassa a munkavállalókat. A magyar munkavállalók többet érdemelnek, a kormány bizonyítsa be, hogy magyarországi és külföldi nagytőke érdekeitől fontosabbak a magyar munkavállalók érdekei!

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke

Kapcsolódó párttagok