Az MSZP igazságos országot épít

Az MSZP minden olyan kormányzati intézkedést támogat, ami a Fidesz által kizsákmányolt emberek zsebében több pénzt hagy. Így az új családi adórendszert is, mivel a régi megbukott. Ám felhívjuk a figyelmet arra, hogy ez a rendszer is a csak jómódúakon segít, az igazán rászorulókon nem. Azok a családosok, akik a létminimum alatt élnek, közmunkások vagy munkanélküliek, nem tudnak élni a sikertörténetként beharangozott intézkedéssel.

Ha a kormány a családosokon akar segíteni, akkor munkahelyeket teremt. Nem Angliában vagy Németországban, hanem Magyarországon, nem rövid "presztizs" közmunkákkal, hanem hosszútávon, tartósan.

Ha az Orbán-kormány segíteni akar, akkor nem vezet be minden hónapban új adót, nem folytat olyan megszorításokkal terhes politikát, ami miatt elszabadulnak az élelmiszerárak. A családok az Orbán-kormány három éve alatt egyre kevesebb pénzből gazdálkodnak. Az új családi adórendszer a kegyetlen fideszes megszorító politikát tekintve csak csepp a tengerben. Orbán Viktor egyik kezével ad, a másik két kezével elvesz.

Az MSZP programja a családok számára megbecsülést, és védelmet, a nőknek pedig lehetőséget ad arra, hogy ha rákényszerülnek vagy úgy döntenek, hogy a családjuk mellett szeretnének dolgozni, akkor ezt megtehessék. Kiemelten ösztönözzük és támogatjuk majd a családbarát munkahelyek létrehozását és a rugalmas foglalkoztatási formákat is.

Igazságos országot építünk.

Bangóné Borbély Ildikó
elnökségi tag