Az MSZP igazságot szolgáltat a kisemmizett gazdáknak

Az MSZP üdvözli, hogy hosszú hónapok után a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet végre úgy tűnik, befejezi a törvénytelen titkolózást, és kiadja az állami földhasználók névsorát.

A listából kiderült, amit eddig is sejtettünk: Simicska Lajos az állami földekre is kivetette a céghálóját. Orbán Viktor kedvenc oligarchája közel 60 állami földbirtokon gazdagodhat, és ezért még csak pályáznia sem kellett.

Továbbra is követeljük ugyanakkor azokat az adatokat, amelyek a Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Mezort-csoport által használt állami földek bérleti díjait tartalmazzák, és amelyeket az NFA több mint fél éve titkol!

A kényszerhasznosításba adott sok-sok ezer hektár kapcsán pedig továbbra is várjuk a Fazekas Sándor válaszát arra, hogy hányan és mennyiért akarják megvásárolni a pályázat nélkül eladható 3 hektár alatti területeket!

Az MSZP kormányra kerülése esetén felül fogja vizsgálni az Orbán-kormány által mutyigyanús körülmények között megkötött földhasználati szerződéseket, a kényszerhasznosítások tarthatatlan állapotát meg fogja szüntetni, és igazságot fog szolgáltatni minden, a Fidesz által kisemmizett családi gazdálkodónak.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke