Az MSZP is feljelentést tesz választási csalás gyanúja miatt

Az MSZP kiskunfélegyházi szervezete feljelentést tesz választási csalás gyanúja miatt, valamint Kapus Krisztián polgármesterrel szemben bizalmatlansági indítványt nyújt be - közölte Garai István Levente MSZP-s országgyűlési és önkormányzati képviselő pénteken a kiskunfélegyházi városháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

A nyilvánosságra került felvételek alapján erős gyanú merült fel, hogy a választási törvény megszegésével, láncszavazás alkalmazásával történt a szavazás 2010-ben az önkormányzati választáson - mondta Garai István Levente.

Hozzátette: emiatt bizalmatlansági indítványt nyújtanak be Kapus Krisztián polgármesterrel szemben az önkormányzatban, valamint felkérik, hogy mondjon le országgyűlési képviselői mandátumáról is. Törvényes kötelezettségünk is, hogy ha gyanú merül fel a választási törvény megszegésére, akkor a törvényes lépéseket betartva feljelentést tegyünk - fogalmazott a szocialista politikus.

Király József, az MSZP megyei elnöke felszólította a hangfelvételen megnevezett országgyűlési képviselőket, hogy mondjanak le országgyűlési képviselői mandátumukról.

A megyei elnök a szerinte érintett fideszes politikusokat: Kapus Krisztián mellett Bányai Gábort, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnökét, országgyűlési képviselőt, Lezsák Sándort, az Országgyűlés alelnökét, valamint Kerényi Jánost, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját felszólította, hogy mondjanak le képviselői mandátumukról, mert szerinte "olyan eszközökkel jutottak hozzá, mely egy demokráciában megengedhetetlen".