mszp.hu | Belföld
2022. június 10. 15:54

Az MSZP ismét az uniós ügyészséghez történő csatlakozást javasolja a parlamentnek

Az MSZP ismét az uniós ügyészséghez történő csatlakozást javasolja a parlamentnek
Az MSZP Magyarország európai uniós ügyészséghez történő csatlakozásáról nyújt be ismét országgyűlési határozati javaslatot a parlamentnek - közölte az ellenzéki párt társelnöke, országgyűlési képviselője pénteken.

Kunhalmi Ágnes az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón döntő problémának nevezte a mostani gazdasági válság idején, hogy nem érkezenek az uniós források Magyarországra, mert - mint mondta - a Fidesz nem akar antikorrupciós intézkedéseket tenni.

Szerinte az eddigi uniós pénzek jelentős részben az oligarchákhoz mentek és nem a kisvállalkozókhoz vagy a magyar családokhoz.

Az ellenzéki politikus azt mondta, nemcsak a jóléti intézkedéseket tartják fontosnak ebben a válságos helyzetben, hanem hogy az uniós támogatások megérkezzenek, ezért nyújtják be a határozati javaslatot.

Ha nincs takargatnivalója a Fidesznek, akkor nem kell félnie ennek a javaslatnak a támogatásától - tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes a gazdasági válság egyik okának az orosz-ukrán háborút tartotta, de szerinte már a háború előtt sem volt rózsás helyzetben a magyar gazdaság.

A képviselő helyeselt minden olyan jóléti intézkedést, például a rezsicsökkentést, a 13. havi nyugdíj visszaépítését, amely segíti a magyar embereket.

Hozzátette: ezt a segítséget azonban "az infláció megeszi". Szükség lenne az "örök rezsicsökkentés" programjának, a lakóépületek szigetelésének, korszerűsítésének megvalósítására, valamint 20 ezer forintos élelmiszerkupont kellene bevezetni az arra rászorulóknak - ismertette a szocialisták javaslatait.

Kapcsolódó párttagok