mszp.hu | Belföld
2023. május 22. 11:01

Az MSZP javaslatai mindig arra törekednek, hogy érdemi segítséget nyújtsanak a magyar családoknak

Az MSZP javaslatai mindig arra törekednek, hogy érdemi segítséget nyújtsanak a magyar családoknak
Az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be, mely szerint 100 ezer forint támogatást kéne kapnia a leginkább rászoruló családoknak, akik a legnehezebben tehetik meg, hogy elvigyék a családjukat kikapcsolódni. Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselő a javaslatcsomag fontosságáról és részleteiről beszélt a péntek esti Egyenes Beszédben.

Molnár Zsolt kiemelte, az MSZP javaslatai mindig arra törekednek, hogy érdemi segítséget nyújtsanak a magyar családoknak, valamint, hogy a költségvetés szempontjából is reálisak legyenek a kérések. Továbbra is az a cél, hogy ebben az idényben, nyári szezonban is segítséget kapjanak a családok az üdüléshez, nyaraláshoz.

Az MSZP pártigazgatója kifejtette, a múlt hét folyamán két törvényjavaslatot is benyújtottak az Országgyűlés elé. Egyrészt kezdeményezte a párt az ártörvény módosítását, a szabad vizek melletti strandbelépők díjának 600 forintban maximalizálásért. Továbbá benyújtásra került az a javaslat is, mely szerint a legrászorultabb családok kapjanak 100 ezer forintos támogatást, hogy eljuthassanak üdülni. Ez a támogatás SZÉP-kártyára kerülne, hiszen ez a rendszer már jól bevált és régóta működik. Ez 500-600 ezer embert érintene. Ezek a rászorulók elsősorban a nagycsaládosok, az egyedülálló szülők – akik maguk nevelik a gyermeküket–, akik rehabilitációs, rokkantsági vagy fogyatékossági támogatásra jogosultak, ápolási díjban részesülnek, szociális és gyermekvédelmi intézmény foglalkoztatottjai, állami- és önkormányzati köznevelési és közgyűjteményi foglalkoztatottak vagy egészségügyi szakdolgozók.

A költségvetésben erre pedig lenne keret, hiszen ez 50-60 milliárd forintos kiadást jelentene, ez körülbelül egy stadion ára. Molnár Zsolt elmondta, ez a 100 ezer forintos támogatás már érdemi segítség lehet a családoknak, hiszen sokaknál ezen az összegen múlik, hogy inkább elmennek nyaralni vagy nem.

Az MSZP pártigazgatója szerint a nyomásgyakorlás eszközével kell elérni a kormánynál, hogy fontolóra vegyék a javaslatot. Ilyen például a minél több sajtómegjelenés, vagy az is, hogy az Országgyűlésben felszólalnak a párt képviselői az ügy érdekében. Kiemelte, egy kampányra is készül a párt a szabad vizek mellett, valamint a szakszervezeteket is megkereste az MSZP a javaslattal, az ő támogatásuk is sokat számíthat.

A szocialista országgyűlési képviselő a pedagógusok jogaiért zajló tüntetések kapcsán elmondta, szimpatizál a tüntetőkkel, ez egy civil ügy, mely a jelenlegi csonka-demokráciában való életről is szól. Hozzátette, a pedagógusok az üdülési javaslatcsomag kedvezményezettei is lennének.

Kapcsolódó párttagok