Belföld | Ócsa közlemény
2013. március 28. 16:27

Az MSZP KEHI- és ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez az ócsai szociális gettó ügyében

A rózsadombi árakon épülő ócsai szociális gettóban se óvoda, se bölcsőde, se iskola, se munkahely, se gázfűtés nem lesz. Ez a lényeg. Meg az, hogy abból a hatmilliárd forintból, amit 80 ócsai házra szórt el a Fidesz-kormány, már rég vehetett volna 1200 összkomfortos lakótelepi lakást. Igaz, azzal nem a haveri építési vállalkozók, hanem a bajba jutott emberek jártak volna jól.

A bajba jutott devizahitelesek megsegítését ígérő kormány az elmúlt években mindent nagyon gyorsan el tudott intézni, ami a Fidesz gazdasági holdudvarának sürgető volt. A megugró devizaárfolyamok miatt bajba sodródott családokon viszont lassan három éve nem képesek segíteni. Pedig a megoldás a zömében fideszes önkormányzatok orra előtt van.

Az MSZP továbbra is egy szociális bérlakásprogram azonnali elindítására szólítja fel a Fidesz-kormányt! Erre a pénze és a felhatalmazása is megvan a kabinetnek. Annak érdekében pedig, hogy kiderüljön, mi került a komfort és közintézmény nélküli ócsai lakóparkban négyzetméterenként közel 550 ezer forintba, hogy mi szükség volt a rózsadombi árakon felhúzott szocgettóra, az MSZP a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalhoz és az Állami Számvevőszékhez fordul.

Korózs Lajos,
elnökségi tag