MTI/mszp.hu
2011. január 20. 10:51

Az MSZP képviselői nem mennek el a Nógrád megyei Madách-ünnepségre

A Jobbik után az MSZP képviselői is bejelentették, hogy nem mennek el a pénteki, Nógrád megyei Madách-ünnepségre; a megyei önkormányzat ellenzéki képviselői amiatt tiltakoznak, hogy a Madách-díj egyik idei kitüntetettje Bayer Zsolt író, publicista lesz.

Rozgonyi József, az MSZP frakcióvezetője az MTI-nek csütörtökön elmondta: a koszorúzáson részt vesznek, mert az Madáchnak szól, de az ünnepségre nem mennek el, mert méltatlannak, felháborítónak tartják, hogy Bayer Zsolt kapta meg a díjat.

Bayer Zsoltnak sem Madách Imréhez, sem Nógrád megyéhez nincs semmi köze, és már ez is ellentétes a díj szellemiségével és céljával, de még nagyobb baj, hogy mélységesen megosztó, durva, szélsőséges politizálása méltatlan a díjhoz, azt is mondhatnám, hogy meggyalázza a díjat - fogalmazott Rozgonyi József.

Hozzátette: a "pártalapú, ízléstelen" döntés azokra nézve is dehonesztáló, akik korábban már megkapták, illetve a jövőben megkapják Nógrád megye Madách-díját.

A frakcióvezető személyes véleményeként jegyezte meg, hogy még a díj elnevezésén is érdemes lenne változtatni ezek után.

A megyei Madách-ünnepséget pénteken tartják Balassagyarmaton, ekkor adják át az idei díjakat is. A két kitüntetett Pándy Piroska, a Magyar Állami Operaház magánénekese, a Madách Színház művésze és Bayer Zsolt író, publicista.