mszp.hu | Belföld
2023. január 12. 10:51

Az MSZP kezdeményezi a családi pótlék megduplázását

A Fidesz-kormány 13 év alatt egyetlen forinttal sem emelte a családi pótlék összegét. Ez a juttatás ma már szinte semmit sem ér a jobboldal által gerjesztett brutális rezsinövelés és élelmiszerdrágulás miatt! Az MSZP ezért a családok védelmében módosító törvényjavaslatot nyújtott be a családi pótlék összegének azonnali megduplázásáról.
A törvényjavaslatban a családi pótlék megduplázásán túl azt is kezdeményezzük, hogy a támogatások összege minden évben az inflációval arányosan emelkedjen, továbbá garantálja a kormány, hogy a családi pótlékot minden hónapban kifizetik. Ne lehessen többet azzal trükközni, hogy a szeptemberi családi pótlékot augusztusban fizetik ki a dupla juttatás látszatát keltve, majd szeptemberben a családok semmit sem kapnak! Ehelyett azt javasoljuk, hogy az iskolakezdés miatt augusztusban dupla összegű támogatást kapjanak a családok, de ne a következő hónap rovására!

A családi pótlék megduplázására lenne pénz: az éppen zajló Vodafone-felvásárlás összegéből ezt könnyen lehetne finanszírozni. Döbbenetes, hogy a Fidesz-kormánynak fontosabb egy veszteséges cég felvásárlása, mint a családosok megsegítése! Ezzel szemben az MSZP a családok mellett áll, ezért adtuk be a családi pótlék megduplázásáról szóló törvényjavaslatunkat.