mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 13. 13:28

Az MSZP kezdeményezi az V. kerületi fideszes polgármester vagyonnyilatkozatainak vizsgálatát!

Úgy tűnik, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere a zavaros ingatlangyarapodás tekintetében is követi elődjét. Rogán Antal korábbi polgármester pasaréti „csodalakásának” ügye után most kiderült, hogy a Belváros jelenlegi vezetőjének vagyonnyilatkozatából nem látható, hogy miből volt pénze az összesen 60 hektáros bakonyi földbirtoka megvásárlására.

Az MSZP V. kerületi önkormányzati képviselői ezért az összellenzéki, Tiéd a Belváros-frakció nevében a Fővárosi Közgyűlés illetékes bizottságához fordulnak. Szentgyörgyvölgyi Péternek a Fővárosi Közgyűlés tagjaként is vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettsége van, ezért szükségesnek a fővárosi bizottság összehívását és a fideszes politikus vagyonnyilatkozatainak vizsgálatát!

Az MSZP képviselői továbbá az V. kerületi képviselő-testület illetékes szakbizottságának szerdai ülésén is kezdeményezni fogják a fideszes polgármester vagyonnyilatkozatainak vizsgálatát.

MSZP