mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 19. 22:20

Az MSZP kiáll a Kolon-tó mellett is!

Az MSZP kiáll a Kolon-tó mellett is!
Az Izsák melletti Kolon-tó egyedülálló élővilágának megőrzéséért állt ki kedden Eszik Bence, az MSZP Országos Választmányának elnökhelyettese, Molnár Zsolt pártigazgató, országgyűlési képviselő, és a párt Bács-Kiskun megyei aktivistái.

A Kiskunsági Nemzeti Park fokozottan védett területén lévő tó Európában is ritkaságnak számít, rövidesen az európai, sőt a Világörökség részévé válhat majd. Most azonban veszélybe került, mert a közelben egy hulladéklerakót bővíteni akarnak „a hulladéklobbi emberei” – mondták el.

Az izsákiak aláírásgyűjtésbe kezdtek, petíciót indítottak, hogy megvédjék a tavat, és elejét vegyék a hulladéklerakó megépítésének. Az MSZP pedig felkarolja a kezdeményezést.

„Nagyon fontosnak éreztük, hogy a Fertő tó és a Balaton (…) élővilágának megőrzése mellett más élővizek mellett is kiálljunk” – mondta Eszik Bence.

Molnár Zsolt azt mondta: az MSZP politikusai országjárásuk során azt támogatják, azért küzdenek, hogy az ilyen „szégyenletes bővítést” megakadályozzák, megvédjék természetes tavainkat, folyóinkat, természetvédelmi területeinket, nádasainkat, lápjainkat, élővilágunkat.

„Szabjunk gátat a beépítéseknek, vessünk véget annak, hogy különböző gazdasági érdekek mentén természetvédelmi területek, szabadstrandok szűnjenek meg” – mondta Molnár, pártja „kiemelt prioritásának” nevezve a természetvédelem, az épített és a be nem épített környezet megvédésének közös ügyét.

Felszólított mindenkit, támogassa az MSZP ez irányú aláírásgyűjtését, illetve népszavazási kezdeményezését.