mszp.hu | Belföld
2020. október 15. 19:24

Az MSZP kiáll a szociális dolgozókért

Az MSZP kiáll a szociális dolgozókért
Védelmet, elismerést és egyszeri félmillió forintos juttatást követel az MSZP a szociális ágazat dolgozói számára. Korózs Lajos, az Országgyűlés Népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdai online sajtótájékoztatóján elmondta, egy hónapja van a kormánynak, hogy döntsön.

Közel 90.000 embert érint az MSZP kezdeményezése, miszerint a szociális ágazatban dolgozók mindegyike, hasonlóan az egészségügyi dolgozókhoz, kapjon egyszeri 500.000 Ft rendkívüli juttatást.

„Pontosan látjuk, hogy az egészségügyi dolgozók mellett, a szociális ágazat dolgozói azok, akik emberfeletti munkát végeznek a járvány ideje alatt” – mondta Korózs.

A szocialista politikus figyelmeztette a kormányt, nem hivatkozhat arra, hogy ez aránytalanul megterhelné a költségvetést. A járványra hivatkozva ugyanis olyan ágazatok kaptak kormányzati támogatást, amiknek semmi közük nincs a védekezéshez. „Labdarúgók kaptak, stadionok épültek, panziókat, szállodai fejlesztéseket támogattak a járványra hivatkozva” – mondta el.

Követelte továbbá, hogy a kormány haladéktalanul kezdjen tárgyalni az érdekvédelmi szervezetekkel, többek közt egy átfogó bérrendezés ügyében.

Elmondta, ma már 52 idősotthonban van bent a vírus Magyarországon, ami óriási terhet ró a szociális munkásokra, már csak a látogatási tilalom miatt is. Ezért szorgalmazta már korábban is az MSZP, hogy a szociális ágazatban dolgozók kapjanak megfelelő és ingyenes védőfelszerelést valamint teljes körű utazási támogatást.

Kapcsolódó párttagok