mszp.hu | Belföld
2019. április 29. 16:28

Az MSZP kiáll Bangóné mellett

Az MSZP kiáll Bangóné mellett
Az MSZP kiáll Bangóné Borbély Ildikó mellett, fellép a kiforgatott mondatokat használó gyűlöletkampánnyal szemben és megvédi a közösségét – mondta Tóth Bertalan, a párt elnöke hétfőn sajtótájékoztatón.
Ujhelyi István kampányfőnök azt mondta: amit a Fidesz tesz Magyarországgal, az undorító és visszataszító: „egy patkánykormányzás patkánykampánya.”
 
„Szeretném rögzíteni, hogy a közösségünket, a pártunkat ért támadással szemben fellépünk, és ez a közösség megvédi minden tagját. (…) Bangóné Borbély Ildikó a Magyar Szocialista Párt tagja, a magyar országgyűlés képviselőcsoportjának tagja és a frakciónk frakcióvezető-helyettese, és az is marad” – mondta a pártelnök.
 
Tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy „az ellopott közpénzből” a Fidesz gyűlöletkampányt épít, és közölte: „Felvesszük a kesztyűt és meg fogunk harcolni a hazugsággal szemben, ahogy eddig is”.
 
Bangóné bocsánatot kért, mert mondott egy mondatot, amit félremagyaráztak. „Semmiképp sem a Fidesz szimpatizánsaira vonatkozó mondatról van szó” – mondta Tóth, majd így folytatta: Bayer Zsolt, a Fidesz publicistája „személy szerint engem konkrétan, félreérthetetlenül lepatkányozott”, de „érdekes módon ő nem kért tőlem bocsánatot”.
 
Azt mondta, mindent meg fognak tenni, hogy ellent tartsanak egy populista, gyűlöletkeltő kampánynak.
 
Ujhelyi István, az MSZP EP-kampányfőnöke is tiltakozását fejezte ki minden olyan politikai magatartás ellen, ami szavazókat, választókat sérteget vagy bélyegez meg.
Megjegyezte: bár a tűrhetetlen, „felfoghatatlan” budapesti patkányhelyzet sajnos a közbeszéd részévé vált, „nem mi hoztuk be a közélet színpadjára a patkányt, mint jelzőt”. A gyűlöletkampány és a gyűlölködő kommunikáció a Fidesz fegyvere: csak a tegnapi napon egymillió forintot fizetett ki a Bangónét támadó hazug Facebook-hirdetéseiért.
 
„De ezt a fegyvert okosan kell használni, és ezt most nem okosan használja a Fidesz. Mert mostantól minden magyar választónak, a Fidesz fizetett Facebook-hirdetését nézve, az fog eszébe jutni, hogy ez egy patkánykormányzás patkánykampánya” – mondta.
 
„Mert az, amit a Fidesz művelt Magyarországgal, az undorító és visszataszító. És az, amit tesz Magyarországgal például az európai uniós tagságunk kapcsán, az kártékony” – bontotta ki.
 
A tájékoztató végén Tóth Bertalant egyes, az ő személyét kevéssé hízelgően érintő DK-s nyilatkozatokról kérdezték. Ezt felelte:
„Kampány van. Én abban vagyok érdekelt, hogy minél több Európa-párti képviselője legyen Magyarországnak. Aki azt támogatja, hogy Magyarország maradjon az Európai Unió tagja; aki azt támogatja, hogy jöjjön létre a szociális Európa, azzal váll vállt vetve fogok küzdeni. Az a kommentárom, hogy a mi ellenfelünk, az én ellenfelem listavezetőként, az a Fidesz.”