Belföld | árvízvédelem Pintér Sándor
2013. június 05. 14:35

Az MSZP kizárólag a védekezésre koncentrál

„A következő napok legfontosabb feladata az árvízvédelem, ebben mindenkinek részt kell venni” – jelentette be a Kopaszi-gátnál tartott szerdai sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, majd hozzátette – egy ilyen súlyú vészhelyzet esetén úgy helyes, ha a politikai vitákat félretesszük.

Ezért az MSZP az árvíz levonulásáig a politikai kommunikációját felfüggeszti, nem vesz részt semmilyen politikai vitaműsorban, nem tart sajtótájékoztatót, kizárólag a védekezésre koncentrál. Az MSZP elnöke arra kérte a megyei szervezeteket, hogy a párt infrastruktúráját kihasználva adjanak meg minden segítséget a hatóságoknak, valamint arra buzdítja tagjait és szimpatizánsait, hogy vegyenek részt az árvízvédelemben.

„Azt szeretnénk, ha ott tudnánk segíteni, ahol, és amikor szükség van rá” – mondta Mesterházy, ezért Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes felvette a kapcsolatot Pintér Sándor belügyminiszterrel.

Harangozó Tamás elmondta, kérte Pintér Sándort, adja meg azon települések nevét, ahol a leginkább szükség van a védekezésre, ahol élőerőre vagy infrastruktúrára van szükség.

„A mozgósítást megkezdtük, hogy oda és akkor tudjunk embereket vagy bármilyen típusú segítséget irányítani, ahová a hivatásos védelmi szervek kérik” – mondta a szocialista politikus.