Az MSZP köszönti Medgyessy Pétert 70. születésnapján

A Magyar Szocialista Párt nevében tisztelettel és baráti üdvözlettel köszöntöm dr. Medgyessy Pétert, Magyarország volt miniszterelnökét hetvenedik születésnapja alkalmából. 

Medgyessy Péter egyike azoknak a reformelkötelezettségű gazdaságpolitikusoknak, akik oroszlánrészt vállaltak a magyar rendszerváltás előkészítésében és az átmenet sikerében.     

Gazdasági és pénzügyi szakemberként nagy szerepet vállalt a kétszintű bankrendszer és bankreform megtervezésében, ő terjesztette az Országgyűlés elé az európai szerkezetű új adórendszert, mint a piacgazdaság egyik fontos feltételét.  

Németh Miklós kormányában a  gazdasági ügyekkel megbízott miniszterelnök-helyettesként irányította a gazdasági liberalizáció folyamatát, a társasági törvény előkészítését.     

Egy egész történelmi korszakot átívelő életútjának és munkásságának megkoronázása volt, amikor 2002-ben az MSZP és az SZDSZ közös miniszterelnök jelöltjeként sikerre vitte a baloldal politikáját az Orbán Viktor vezette Fidesz-MDF választási szövetséggel szemben.     

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Büszkeséggel tölt el, hogy együtt dolgozhattam Önnel és engedje meg, hogy jókívánságaim mellett köszönetemet is kifejezzem mindazért a politikai és szakmai tevékenységéért, mellyel a magyar nemzet érdekét, Magyarország európai integrációját, gazdasági modernizációját és az egész magyar demokrácia ügyét szolgálta.     

Kívánok Önnek további hosszú, boldog és dolgos évtizedeket!

Mesterházy Attila
pártelnök-frakcióvezető