mszp.hu | Belföld
2024. március 22. 08:47

Az MSZP közigazgatási pert indított és azonnali jogvédelmet kért az ÁSZ-büntetés miatt

Az MSZP közigazgatási pert indított és azonnali jogvédelmet kért az ÁSZ-büntetés miatt
A Magyar Szocialista Párt – ahogyan korábban megígérte – minden rendelkezésére álló jogi eszközt igénybe vesz, hogy fellépjen az orbáni önkénnyel szemben, ezért 2024. március 15-én keresetet nyújtott be az ÁSZ büntetése egyik felének végrehajtását foganatosító Magyar Államkincstár határozatának megsemmisítése érdekében, és azonnali jogvédelmet kért a büntetés másik felének inkasszálásával szemben.

A Magyar Szocialista Párt nem fogadott el jogi személytől tiltott támogatást, a Magyar Közlönyben közzétett kampányelszámolása teljeskörű volt, a választási kampányköltségeire vonatkozó korlátozást betartotta.

Ezért semmilyen büntetés kiszabása nem indokolt, így nem tartjuk sem igazságosnak, sem arányosnak az Állami Számvevőszék büntetését. Az Állami Számvevőszék a megállapításait olyan dokumentumokra alapítja, amelyekkel összefüggésben az Állami Számvevőszék maga is feltételezéseket állít, ezen feltételezésekből von le következtetéseket.

Az MSZP szerint az ÁSZ részjelentése egy politikai megrendelésre készült, megalapozatlan dokumentum, amely a jogállamiság követelményeinek sem felel meg.

A Fidesz – az Állami Számvevőszéken keresztül – próbálja meg ellehetetleníteni a demokratikus ellenzéki pártokat, három hónappal az önkormányzati és az európai parlamenti választások előtt.

Ezért bírósági úton szerzünk érvényt az igazunknak.

MSZP