mszp.hu | Belföld | büszkeség napja roma tagozat
2017. október 07. 13:24

Az MSZP közleménye a Roma Büszkeség Napja alkalmából

Az MSZP közleménye a Roma Büszkeség Napja alkalmából
A nemzet értékeit őrizni, megbecsülni kell. Ha egy kormányzat kirekesztésre, megbélyegzésre, gyűlöletre építve elrejti, eltitkolja ezeket az értékeket, hogy egy romló, hanyatló világot építve próbálja védeni hatalmát, és a nemzetből ki akarja zárni mindazokat, akik magyarságuk mellett más identitást is magukénak éreznek, akkor a romáknak nem marad más, mint latba vetni elvehetetlen erényüket: a bátorságot.
Ma bátornak kell lenni ahhoz, hogy ki merjük mondani őszintén a véleményünket, hogy szembe merjünk szállni a zsarnoki rendszer kiszolgálóival. Bátornak kell lenni ahhoz, hogy megbecsülhessük elődeinket, nagyjainkat, és példát mutassunk a jövő nemzedékének. Bátorság kell ahhoz, hogy őszintén és büszkén vállalhassák honfitársaink a származásukat, identitásukat. Aki bátor, az büszke. Büszke mindarra, ami naggyá tesz minket, ami az igaz emberi értékeket szimbolizálja.
 
Az MSZP elkötelezett a romák valós társadalmi integrációja mellett, és mindent elkövet, hogy identitásukat megőrizve büszke és bátor polgárai lehessenek hazánknak. Bátran és büszkén szállunk szembe a kormánnyal, hogy leváltsuk és visszaadjuk egész Magyarországnak a büszkeségét, a hitét, és a bátorságát. Pártunk tagjai ezért vesznek részt ma is – ahogyan minden évben – büszkén és bátran menetelve a Roma Büszkeség Napján.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Teleki László országgyűlési képviselő

Kapcsolódó párttagok