mszp.hu | Belföld | Foglalkoztatás Pénzügy
2021. február 15. 13:49

Az MSZP közös európai szabályozással bevezetett, biztos megélhetést nyújtó minimálbért javasol

Az MSZP közös európai szabályozással bevezetett, biztos megélhetést nyújtó minimálbért javasol
Miközben az Európai Unióban közös szabályozással akarják csökkenti a dolgozói szegénységet, addig a Fidesz-rezsim a tétlenségével még nehezebb helyzetbe hozza a legalacsonyabb bérért dolgozókat.

 Egyedülálló módon a magyar kormány ugyanis azt érte el, hogy a minimálbér-emelés semmit se érjen, mivel azt az infláció egy az egyben el fogja vinni.

Az Orbán-kormány azonban nem támogatja a magyar dolgozók európai szintű bérmódosítását, hogy a magyar emberek is európai szintű fizetéseket kaphassanak, pedig az uniós szabályozással már magasabb összegű lehetne a magyar minimálbér.

Az MSZP azt az álláspontot képviseli, hogy a magyar minimálbér mértéke legyen a legmagasabb a visegrádi országok körében, és fokozatosan közeledjen a fejlett országokban alkalmazott minimálbér szintjéhez. Támogatjuk, hogy a minimálbér mértékének meghatározására közös európai szabályozás kerüljön bevezetésre, legyen egy minimális értéke is, javaslatunk szerint 750 euró, amelyet minden tagállamban biztosítani kellene.

Az MSZP szociáldemokrata pártként úgy gondolja, hogy a magyar dolgozók magasabb életszínvonalat és fizetéseket érdemelnek, ezért támogatjuk, hogy a minimálbér európai meghatározásakor olyan szabályok szülessenek, amelyek mindenki számára biztosítják a tisztes megélhetést.

 

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese

Kapcsolódó párttagok