Az MSZP közzéteszi a kórházak adósságait, hogy mindenki lássa: a Fidesz a felelős!

Az MSZP közzéteszi a kórházak adósságait, hogy mindenki lássa: a Fidesz a felelős!
Az MSZP augusztus 30-ig kikéri és közzéteszi az összes kórház adósságállományát. Mindenkinek látnia kell, hogy az elhúzódó betegségekért, a sok szenvedésért a Fidesz a felelős!
Mert a magyar egészségügyben ma már csak egyetlen dolog működik: a pénzbeszedés. A Fidesz elveszi a pénzt az emberektől, de azt nem a kórházakra költik, hanem ellopják.
 
Az egészségügyi béremelés hazugság, ezt bizonyítja, hogy az orvosok és szakápolók változatlan ütemben menekülnek külföldre dolgozni.
 
A Fidesz szétlopja az egészségügyet: ezért hosszabbak a várólisták, ezért adnak étel helyett ehetetlen szörnyűségeket a kórházakban, ezért vándorolnak külföldre dolgozni az orvosok és szakápolók, ezért ismét 70 milliárd a kórházak tartozása, ezért tűnt el szőrén-szálán a tavaly adott 68 milliárd forintos konszolidáció.
 
Az MSZP szerint ez csak akkor változik, ha a Fidesz megbukik. Akkor korszerűbb lehet az egészségügy, a pénzt nem stadionokra, hanem a betegek gyógyítására költhetnénk, törvényt lehet hozni arról, hogy mekkora legyen az egészségügyi közkiadások aránya a nemzeti össztermékhez képest, valamint egy átfogó és igazságos egészségügyi béremeléssel a nettó alapfizetés legalább 150 ezer forint lehetne, a főiskolát végzetteké, illetve alapdiplomával rendelkezőké nettó 175 ezer forint, az egyetemi diplomával rendelkezőké pedig nettó 200 ezer forint.
 
MSZP

Kapcsolódó párttagok