Az MSZP megmentené az idei idegenforgalmi szezont: a népszavazásig legyen minden üzlet vasárnap piac!

Az MSZP felszólítja a települések jegyzőit, hogy a vasárnapi zárva tartást eltörlő népszavazásig minden üzletet, amely ezt igényli, nyilvánítsanak piaccá ugyanazokkal a feltételekkel, mint ahogy az a CBA balatonfenyvesi és balatonakali boltjai esetében történt.

A magyar emberek az MSZP által kezdeményezett népszavazáson el fogják törölni a kötelező vasárnapi zárva tartást. De ez még több hónap, és a magyar idegenforgalom, a magyar üzletek, a magyar emberek már nem szenvedhetnek el több kárt!

A piaci versenyegyenlőség is azt diktálja, hogy a piaccá nyilvánítás lehetősége nem lehet csak a Fidesz-közeli CBA üzletlánc kiváltsága!

Az MSZP parlamenti kezdeményezéssel is élni fog azért, hogy a vasárnapi zárva tartást eltörlő népszavazásig bármely üzlet piaccá nyilvánítással nyitva lehessen a hét minden napján.

Végezetül ismételten felszólítjuk a Nemzeti Választási Bizottságot és a Nemzeti Választási Irodát, hogy esküjükben vállalt kötelességüknek megfelelően biztosítsák, hogy a magyar nép véleményt nyilváníthasson a vasárnapi zárva tartás eltörléséről, és fogadják be az MSZP népszavazási kezdeményezését.

Lukács Zoltán
az MSZP alelnöke