mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. január 12. 14:12

Az MSZP megvédi a gárdonyi szabadstrandot: a megyei főügyészség szerint is törvénytelenül játszotta át a területet a fideszes polgármester!

Az MSZP megvédi a gárdonyi szabadstrandot: a megyei főügyészség szerint is törvénytelenül játszotta át a területet a fideszes polgármester!
Törvénytelenül játszotta át Gárdony fideszes polgármestere a helyi szabadstrand egy részét egy vállalkozásnak.

Ezt már nem csak az MSZP és a helyi lakosok mondják, hanem a Fejér Megyei Kormányhivatal és a Fejér Megyei Főügyészség is. Utóbbi pert is indított az önkormányzat és a vállalkozás ellen a földhasználati jog törléséért, a szerződés semmisségének megállapításáért és az eredeti állapot helyreállításáért.

A főügyészség szerint is jogszerűtlen, hogy Tóth István polgármester és fideszes társai 60 évre átadták a szabadstrand egy vízparti részének földhasználati jogát. Sem értékbecslés, sem pályázat, sem licit nem volt, a területért pedig az önkormányzat mindössze 8,4 millió forint plusz áfát, vagyis havonta 11 700 forint földhasználati díjat kért.  A telekre a cég tulajdonaként felhúzhattak volna egy 400 négyzetméteres sportközpontot úgy, hogy még a földgázvezeték kiváltásának 4,5 millió forint plusz áfa költsége is az önkormányzatot terheli.

Az, hogy a megyei kormányhivatal is törvénysértőnek találja a szerződést, a Fejér Megyei Főügyészség pedig eljárást indított, bizonyítja: igazuk van a tiltakozó helyi lakosoknak, civileknek és igaza van az MSZP-nek, amely országos aláírásgyűjtést indított a vízpartok fideszes kisajátítása ellen!

Nem hagyjuk, hogy a Fidesz-rezsim kiszorítsa az embereket az olcsó, de igényes pihenőhelyekről! A Magyar Szocialista Párt továbbra is küzd azért, hogy megállítsuk a nemzeti együttműködés rendszerének szabad vizek ellen indított gyarmatosítási folyamatát!

 

Kunhalmi Ágnes,

az MSZP társelnöke

Az alábbi linken található a Fejér Megyei Főügyészség levele: https://bit.ly/39oFoLE

Kapcsolódó párttagok