mszp.hu | Belföld
2024. január 26. 13:35

Az MSZP mindent meg fog tenni a debreceniek érdekeinek védelmében

A debreceni akkumulátorgyár építési engedélyével kapcsolatos perről, az MSZP által kezdeményezett, Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatos rendkívüli parlamenti ülésnapról, valamint az ellenzéki közös indulás fontosságáról is beszélt Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke az ATV csütörtöki Egyenes Beszéd című műsorában.
A Debreceni Járásbíróság épületében folytatódott a városban létesítendő akkumulátorgyár környezethasználati engedélyével kapcsolatos közigazgatási per. „Ma is felháborodva éltem meg azt, hogy a kormányhivatal jogtanácsosai foggal-körömmel védik egy külföldi tőkés befektető érdekeit, a magyar érdekekkel szemben” – fogalmazott Komjáthi Imre.

Az MSZP társelnöke emlékeztetett, hogy még a mai napon is arról beszélgettek a bíróságon, hogy mennyi rákkeltő, magzatkárosító anyag kerül Debrecen csatornahálózatába és vizeibe, miközben az akkumulátorgyár már épül.

Egy előzetes hatástanulmányban le is írták, hogy a cég arra fog törekedni, hogy szennyvíztisztító létesítésével csökkentsék a károsanyagnak a kibocsátását. Ha valamit csökkenteni kell, akkor az pedig bizonyítja, hogy az adott dolog létezik.

Komjáthi Imre felháborítónak nevezte, hogy az a munkavállaló volt a legfelkészültebb a témában, akit a kormányhivatal jogtanácsosai csak hallgatóságként vittek magukkal. A per folytatódik tovább, az MSZP pedig mindent meg fog tenni a debreceniek érdekeinek védelmében.

A műsorban szó volt az MSZP kezdeményezéséről is, amely szerint a párt rendkívüli ülésnapot kezdeményez Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatosan. Az MSZP társelnöke elmondta, hogy az MSZP biztonságot szeretne Európának, és biztonságot szeretne Svédországnak, amely a szomszédban zajló háború miatt különösen fontos.

Az MSZP aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy a közelgő választásokon az ellenzék induljon közösen. Komjáthi Imre elmondta, hogy több közéleti személyiség is az ügy mellé állt, hiszen együttműködés nélkül nem megy. Itt az ideje, hogy az ellenzéki pártok csatlakozzanak az MSZP kezdeményezéséhez.