mszp.hu | Belföld | hulladékgazdálkodási törvény
2015. április 04. 14:22

Az MSZP Mosonmagyaróvár és Környéke Szervezete reagálása Dr. Nagy István „Az agrártárca fizette a hiányt” című Kisalföldben 2015.04.04-én megjelent cikkére.

Tisztelt Dr. Nagy István Képviselő, Államtitkár Úr !

Miért nem mondja ki nyíltan az őszinte valóságot, miért akarja félrevezetni, becsapni a választókat, a lakosságot ?  

Mindenki tudja, hogy nem az agrártárca, hanem a mi, tehát az adófizetők pénzéből konszolidálja az állam a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 150 millió Ft-os veszteségét.

Országosan is hasonló gondokkal, pénzügyi problémákkal küzdenek  az önkormányzati tulajdonú hulladékgazdálkodási cégek. Az Önök kormánya által hozott hulladékgazdálkodási törvény teljesen alkalmatlan, nem tudja feladatát megvalósítani, teljesíteni.

A Magyar Szocialista Párt helyi szervezete a tavalyi év óta háromszor hívta fel a városvezetés és a képviselő úr figyelmét arra, hogy ez a hulladékgazdálkodási mód nem működik sem a városban, sem a kistérségben, sem országosan.

Mivel a hatósági eljárási díjak növekedése, valamint az átgondolatlan rezsicsökkentés jelentősen költségesebbé teszi a közszolgáltatók működését, így ez a 150 millió forintos helyi támogatás csupán csepp a tengerben.

Országosan több milliárdos tétel ez, ami nélkül a hulladékgazdálkodási cégek működésképtelenek. Ez a fajta pénzügyi finanszírozás hosszú távon, véglegesen nem oldja meg a törvény által okozott gondokat, problémákat.

Arról nem is beszélve, hogy maga a rendszer is számos kívánni valót hagy maga után.
A lakossági rezsidíj-csökkentett befizetések nem elegendőek a hulladékgazdálkodási cégek alapvető működéséhez.

Ez a hulladékgazdálkodási törvény, ill. a hozzá szervesen kapcsolódó projektek, pénzügyileg halálra vannak ítélve!
Hová vezet ez az út a későbbiekben ? Netán a hulladékgazdálkodási rendszer teljes összeomlásához ?

 
A fentiekben leírtakra várom államtitkár úr szíves válaszát és hathatós közreműködését.

 
Dr. Kovács Tamás

önkormányzati képviselő