mszp.hu | Belföld | Fidesz Jobbik letelepedési kötvény
2016. november 10. 14:49

Az MSZP nem asszisztál a Jobbik elvtelen politikai sefteléséhez

A Jobbik azért szeretne ötpárti egyeztetést, mert a letelepedési kötvényeket elvből ellenző MSZP háta mögé bújva akar a Fidesszel seftelni. Az MSZP ehhez nem kíván asszisztálni.

Ha Vona Gábornak és a Jobbiknak valóban fontos az ország biztonsága, feltételek nélkül szavazza meg az MSZP szeptemberben benyújtott sokkal szigorúbb törvényjavaslatát a letelepedési kötvények eltörléséről, illetve a kötvényforgalmazók átvizsgálásáról és 75 százalékos megadóztatásáról.

Ám az igazság az, hogy Vona Gábort és pártját október 2-ig egyáltalán nem érdekelte a letelepedési kötvények eltörlése. Amikor az MSZP ezt a javaslatát benyújtotta a Gazdasági Bizottságnak, a Jobbik oda el sem jött.

Amikor a Nemzetbiztonsági bizottság november 7-én a terroristákkal és az Orbán családdal üzletelő Pharaon ügyét tárgyalta, a Jobbik oda el sem jött.

Ezzel szemben az alaptörvény-módosítás kivételével a Jobbik ezen a héten minden kétharmados törvényt a Fidesszel együtt megszavazott.

A Jobbik egy elvtelen, politikai haszonleső, a Fidesszel seftelő szélsőséges párt, amely arra akarja felhasználni a többi ellenzéki pártot, hogy megszavazza azt az alaptörvény-módosítást, amire az emberek többsége nem adott felhatalmazást. Az MSZP ehhez nem kíván asszisztálni.